info@gtf.com.my +603 78829881

Masalah Autoimun

Penyakit autoimun merupakan keadaan dimana sistem imun badan menyerang tisu-tisu yang sihat. Contoh masalah autoimun seperti Diabates l dan lupus (SLE) Punca-punca lupus berbeza antara individu dan sukar untuk meramalkan apa yang menyebabkan keadaan ini sebagai tanda-tanda yang tidak cukup konsisten. Lupus selalunya berlaku secara perlahan-lahan yang benar-benar seorang individu dengan syarat tidak boleh melihat tanda-tanda untuk tempoh masa yang panjang . Lupus membangun dan berkembang dengan cepat dan tempoh masa ini tanda-tanda yang dipanggil suar atau relapse.Pada jangka masa ini, apabila tanda-tanda di bawah kawalan dipanggil remisi. Suar dan remisi boleh berlaku tanpa diduga, dan tanpa sebab-sebab yang jelas daripadanya.

Keadaan ini boleh mempengaruhi kulit, sendi, buah pinggang, otak, dan organ-organ yang lain. Akibatnya akan menyebabkan keradangan dan kerosakan kepada pelbagai jenis tisu badan.

GTF mampu mengurangkan tindak balas keradangan dengan mengawal paras interculin 6 (mekanisma utama menyebabkan keradangan) dalam tubuh badan kita. GTF mengandungi lactoferrin yang mampu membantu memperbaiki sistem imunisasi badan di samping mengekalkan kestabilan kesihatan sel dan menggalakkan pertumbuhan sel di mana ianya menjadi keperluan dalam proses penyembuhan.

TESTIMONI

Chiananang Sawerthit, Thailand

Penyakit: SLE (Systemic Lupus Erthematous) , penyakit buah pinggang.

Gejala penyakit: Ruam di muka dan seluruh badan, keguguran rambut, bengkak pada kedua-dua belah kaki, muka dan kelopak mata serta mengalami nefritis.

chiananang

Pengambilan Nutricap GT&F®: 4 biji kapsul sehari
Gejala mula berkurangan dan menjadi semakin baik, tisu-tisu sihat tumbuh semula mengantikan tisu yang telah mati (tertanggal).