Goodness Through Food

GTF-logo-transparent

Bahasa

Soalan Lazim GT&F® Milk

Soalan Lazim

Adakah perbezaan kandungan nutrien antara serbuk susu GT&F dengan GT&F Nutri Capsule?

Adalah bahawa terdapat perbezaan tahap kalori, makronutrien dan mikronutrien. Walau bagaimanapun, kandungan kromium adalah sama. Kandungan kromium dalam satu sachet Susu Serbuk GT&F sama dengan 2 biji GT&F Nutri Capsule.

Di mana saya boleh membeli produk GT&F?

Anda boleh membeli produk GT&F dengan menghubungi kami. Mulai Januari 2016, anda boleh membeli susu GT&F di kedai Farmasi Caring di seluruh negara. Ia juga terdapat di klinik doktor panel kami.

Bolehkah orang biasa yang sihat mengambil produk GT&F?

Menurut kajian, individu yang sihat normal memerlukan 50-200mcg kromium setiap hari. Kajian penyelidikan oleh Dr. Stephan Davies telah menunjukkan bahawa tahap kromium dalam badan menurun seiring bertambahnya usia. Selain itu, kromium dari makanan mempunyai kadar penyerapan yang sangat rendah iaitu hanya 0.3-4% (Cefalu & Hu, 2004). Pengambilan kromium GTF dapat mencegah ketahanan insulin (insulin resistance) dan komplikasi kencing manis.

Bagaimanakah Susu GT&F berbeza dengan susu diabetes yang lain?

Susu GT&F diformulasikan khas dengan kromium, vitamin B dan asid amino untuk pembentukan kompleks GTF, dan khas untuk metabolisme glukosa, oleh itu ia bukan formulasi nutrisi lengkap. ‘Susu diabetes’ yang lain mempunyai khasiat lengkap yang bermaksud sebagai makanan pengganti yang sesuai untuk individu yang mempunyai masalah gula darah.

Adakah produk GT&F sesuai untuk wanita hamil?

Produk GT&F dirumuskan untuk orang yang prihatin terhadap tahap glukosa darah mereka. Walau bagaimanapun, produk GT&F bukan berformulasi khasiat lengkap, mereka tetap harus menggunakan formulasi susu khas untuk wanita hamil untuk memenuhi keperluan diet harian.

Bagi wanita yang mempunyai masalah diabetes kehamilan (gestational diabetes) dan berdasarkan kajian, mereka boleh mengambil 4-8mcg Cr / kg (Jovanovic et al., 1999). Mereka juga dinasihatkan bahawa perlu memantau glukosa darah mereka setiap hari, dan mereka boleh menghentikan produk setelah glukosa darah sudah kembali normal.

Bolehkah bayi dan kanak-kanak mengambil produk GT&F®?

Secara amnya, semua kanak-kanak yang sihat berumur di bawah 18 tahun mempunyai kandungan GTF yang sepatutnya dalam badan mereka. Namun, jika kanak-kanak tertentu sering jatuh sakit, atau mengalami luka terbuka, adalah disarankan bahawa boleh mengambil setengah sacet susu GT&F®. Sebaliknya, kanak-kanak dengan diabetes jenis 1 disarankan untuk mula mengambil setengah sachet susu GT&F setiap hari untuk mencegah ketahanan insulin, dan pada masa yang sama follow-up dengan profesional kesihatan dengan perubahan glukosa darah. Walau bagaimanapun, produk GT&F tidak bermaksud untuk merawat atau menyembuhkan apa-apa penyakit. Oleh itu, sebelum menggunakan produk, berbincanglah dengan kami terlebih dahulu. Kami akan membantu anda dalam mendapatkan nasihat perubatan.

Berapa lama seseorang perlu mengambil produk GT&F® untuk nampak kesan kesihatan yang positif?

Ini adalah berbeza antara individu, bergantung pada status kesihatan mereka. Produk GT&F adalah suplemen kromium yang membantu meningkatkan tahap GTF badan. Penyelidikan menunjukkan bahawa penurunan signifikan tahap glukosa plasma sebanyak 22% diperhatikan selepas 16 minggu setelah mengambil susu GT&F (Pei et al., 2006). Agar pesakit diabetes dapat menunjukkan penurunan glukosa darah yang ketara, dia memerlukan pengambilan GT&F® Milk Powder secara berkala selama 1 hingga 3 bulan. Bagi kebanyakan individu, setelah mereka mula mengambil suplemen Susu GT&F®, mereka akan mengalami peningkatan kesihatan secara umum. Contohnya, peningkatan stamina badan, masalah kencing yang kurang pada waktu malam, penyembuhan luka lebih cepat dll.

Adakah kromium beracun?
Adalah bahawa terdapat 2 bentuk kromium, iaitu kromium heksavalen Cr 6+ dan kromium trivalent Cr 3+.
Cr 6+ yang sering dijumpai di dalam cat dan lain-lain bahan pencemar. Kromium trivalen adalah mineral penting yang diperlukan oleh badan kita. Cr 3+ tidak dapat dioksidakan ke bentuk heksavalen yang beracun.
Jika saya mempunyai intoleransi laktosa, bolehkah saya mengambil produk GT&F®?

Bagi individu dengan intoleransi ringan, mereka boleh mengambil produk GT&F® selepas makan. GT&F® Nutri Capsule dapat memberikan jumlah kromium GTF yang sama kepada tubuh kita dengan kandungan susu yang kurang.

Adakah GT&F® berinteraksi dengan ubat lain?

GT&F® adalah makanan semula jadi yang diperbuat daripada susu tepung berkualiti dari New Zealand dengan pekat protein whey. Ia tidak mengandungi ubat, unsur toksik, hormon atau steroid. Walaubagaimanapun, produk GT&F® akan mengubah kadar gula darah. Oleh itu, pesakit diabetes yang mengambil ubat yang mengawal glukosa darah atau suntikan insulin, harus memantau tahap dan perubahan gula darah mereka dengan teliti. Selain itu, mereka harus berjumpa dengan doktor sekiranya mereka mengalami simptom hipoglikemia (rendah darah gula) kerana mungkin ada keperluan untuk perubahan dos.

Bolehkah orang yang mempunyai masalah buah pinggang mengambil susu GT&F®?

Pengambilan protein adalah salah satu kebimbangan bagi orang yang mempunyai masalah buah pinggang. Pesakit pra-dialisis boleh mengambil 0.6-0.8g protein / kg setiap hari (Kopple et al., 2013). Satu sachet susu GT&F® mengandungi 7g protein. Sebaiknya periksa dengan pakar dietetik atau profesional kesihatan mengenai berapa banyak protein yang boleh diambil setiap hari, dan juga untuk penyesuaian pengambilan protein.

SOALAN?

Sama ada anda ingin tahu tentang produk kami, kami bersedia untuk menjawab sebarang soalan.

Waktu pembukaan

Isnin – Jumaat

Media Sosial